Letošní únor patřil soutěži v anglickém jazyce. Do dvou částí čtecí a poslechové (Reading, Listening) se zapojili všichni v daný den přítomní žáci 7., 8. a 9. ročníku (celkem 114), a to proto, aby měl každý možnost zjistit, na jaké úrovni jsou jeho znalosti anglického jazyka. Konverzační části se pak zúčastnili ti nejlepší, ale i další z řad zájemců (celkem 37). Každý soutěžící se porotě anglicky stručně představil, popsal vybranou fotografii a pak konverzoval s porotkyněmi. Jak bylo při vyhlášení výsledků konstatováno, většina předvedla takový výkon, který by mohl uspět i v části ústní maturitní zkoušky z angličtiny.

Mezi nejlepší porota složená z vyučujících angličtiny (Mgr. Jana Švábová, Mgr. Ludmila Reová, Mgr. Monika Kousalová) po dlouhém rozhodování nakonec vybrala následující žákyně a žáky. Vítězové obdrží ceny na konci školního roku před nastoupenou celou školou.

I. kategorie (7. ročník)

1. místo: Kateřina Procházková VII.A

2. místo: Matyáš Hejl VII.A

3. místo: Filip Brijar VII.B

II. kategorie (8. a 9. ročník)

1. místo: Adam Janáček IX.B, Filip Landsfeld VIII.A

2. místo: Daniel Hejnek IX.A, Tereza Scheuterová VIII.A

3.-4. místo: Matyáš Flanderka IX.B, Jan Zajíc IX.A

3. místo: Dominik Hasala VIII.B

Kateřina Procházková a Adam Janáček naši školu důstojně reprezentovali v silné konkurenci i v okresním kole, které se uskutečnilo 16. 3. 2023 v Šumperku „Na Komíně“. Skončili na předních místech, přičemž o pořadí rozhodovaly pouze jednotky bodů z celkového počtu 100.

Věřme, že naši nadšení „spíkři“ neusnou na vavřínech a budou své konverzační schopnosti rozvíjet dále. Už nyní se těšíme na další ročník.

Jana Švábová